Υπάρχει πάτος στον κατήφορο Κασσελάκη…

 Toυ Γιώργου Κακαφίκα

Στην τελευταία μου παρέμβαση κατέληγα :..δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τον μοναχικό καβαλάρη , αλλά πως θα συμβάλλουμε στην προώθηση της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για να απαλλαγεί η κοινωνία από την πιο επικίνδυνη και καταστροφική κυβέρνηση τουλάχιστον της μεταπολίτευσης. Έλα όμως που ήρθε από την άλλη μεριά του Ατλαντικού όπου βρίσκεται το παραληρηματικό , προβοκατόρικο «φιρμάνι» του προέδρου που προσπαθεί να αμαυρώσει την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος και προπάντων τον Τσίπρα με άθλιες ,προβοκατόρικες αναφορές περί μαύρων ταμείων , ότι το σύστημα δεν έβαλε εμπόδια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αθλιότητες ,που δεν πρέπει και δεν μπορούν  να σε αφήσουν αδιάφορο.

Να ξεκινήσουμε από μία διαχρονική διαπίστωση , ότι κανένας αρχηγός κόμματος δεν έχει προβοκάρει το ίδιο του το κόμμα με άθλιους υπαινιγμούς .Αυτό δυστυχώς συνέβη με τον  σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  με την ανάρτηση που έκανε από την μήτρα του καπιταλισμού και του συστημικού κατεστημένου τις ΗΠΑ . Μετά το τραγικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αντί να παραμείνει να συνεδριάσει τα όργανα να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα , να δοθούν οι ανάλογες κατευθύνσεις , προτίμησε το ταξίδι , τη συμμετοχή του σε διάφορα  GALA των μεγιστάνων του πλούτου για «φιλανθρωπικούς» σκοπούς!!Λείπει πάνω από 10 ημέρες σε μία κρίσιμη μετεκλογική περίοδο που βρίσκεται σε αναβρασμό και αναζήτηση ο προοδευτικός χώρος , να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί και να καταθέσει την εναλλακτική του πρόταση .Απόδειξε για μία ακόμη πως νοιάζεται περισσότερο  για την προσωπική του προβολή ,την ικανοποίηση προσωπικών του επιδιώξεων. Πιστεύω κάποιοι  που στο πρόσωπο του είδαν μία ελπίδα μετά και τα τελευταία «τερτίπια», την αφαίρεση του ιλουστρασιόν περιτυλίγματος να είδαν το πραγματικό πρόσωπο και να συνειδητοποίησαν τις πραγματικές  διαθέσεις του. Πραγματικός πολιτικός τουρίστας  εξελίχθηκε δικαιώνοντας την εν δυνάμει σύμμαχο του, όπως τον είχε αποκαλέσει!!!

Κα από εκεί μακριά από τα γνώριμα λημέρια του «εκτόξευσε» τις ρουκέτες!!! Δεν περίμενε την επιστροφή του Προτίμησε την ασφάλεια ,την «σιγουράντζα» του γνώριμου περιβάλλοντος του !!! Ότι έχτισε μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ το γκρέμισε στο σύντομο διάστημα της προεδρίας του. Διέλυσε το κόμμα , έστω αυτό με τις αδυναμίες , τις ανεπάρκειες του .Κατάργησε στην ουσία τα όργανα και με έντεχνο και μεθοδικό τρόπο προχώρησε την μετάλλαξη σ ’ένα προσωποπαγές, κεντροδεξιό   κόμμα  που η ολοκλήρωση του θα επιτευχθεί στο προγραμματισμένο συνέδριο του φθινοπώρου. Μαζί με την μεταφορά του Αμερικάνικου ονείρου , μεταφέρει και τα λειτουργικά και οργανωτικά  πρότυπα των Αμερικάνικων κομμάτων. Η αρχή του προέδρου , χωρίς όργανα και άλλες «περιττές γραφειοκρατίες»!!  Εξάλλου το γνωστοποίησε ,όταν αναφέρεται στον «δικό μου ΣΥΡΙΖΑ …»!!! Το τελευταίο που είχε απομείνει να απαξιώσει από  το παλιό κόμμα ήταν η αμφισβήτηση της ηθικότητας και της χρηστής διαχείρισης. Ήρθε και αυτό ,για να βάλει οριστικά την ταφόπλακα. Έσπευσε αμέσως να τον στηρίξει ο ναύαρχος ,προφανώς  προσυννενοημένα , άσχετα αν αργότερα για λόγους προσχηματικούς προσπάθησε  να το «στρογγυλέψει» ότι δήθεν δεν εννοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ!!Στο  στρατό πιστεύω να δίδασκε στους φαντάρους , όταν η σφαίρα φεύγει από την κάννη δεν γυρίζει πίσω !Η ειρωνεία είναι ότι η αμφισβήτηση της ηθικής και της χρηστής διαχείρισης βγήκε από το στόμα δύο ανθρώπων που παρά λίγο θα ήταν υπουργοί του …Μητσοτάκη. .Μάλιστα ο πρόεδρος έγραψε και  διθυραμβικό άρθρο για τον Μητσοτάκη  στηρίζοντας  τον για την εκλογή στην προεδρία της Ν.Δ.

 Αυτό που δεν κατάφερε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με την λυσσαλέα επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα με πρώτο στόχο την ηθική απαξίωση της κυβέρνησης του, όπως απροκάλυπτα είχε τονίσει και ο Βορίδης – να αφαιρέσουμε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς – , έρχεται σήμερα η ίδια ηγεσία να το «προσπαθήσει» .. Μπορεί αυτή η ηγεσία να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας; Πως να εμπιστευτείς άτομο που άλλα λέει το πρωί , τα αναιρεί το μεσημέρι και τα αλλάζει το βράδυ!!!!Που «φτύνει» την ιστορία ενός κόμματος που μάτωσε για να σώσει την χώρα. Μίλησε στην κοιν. ομάδα μετά σηκώθηκε και έφυγε αναγκάζοντας βουλευτές  να αποστείλουν επιστολή για την σύγκληση της και συζήτηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών . Συγκάλεσε το «δικό» του όργανο το Ε.Γ όπου λίγο – πολύ θεώρησε το αποτέλεσμα όχι κακό!!!!  Όταν βάζεις στόχο την ανατροπή που σημαίνει πρωτιά όπως το είχε εξαγγείλει ι ο ίδιος , μετά βάζεις στόχο το 2 μπροστά και στο τέλος χάνεις 3 μονάδες και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους  εσύ λες δεν πήγαμε και άσχημα, εδώ σηκώνεις τα χέρια ψηλά και ζητάς την βοήθεια της επιστήμης!!!Τι ανάλυση και τι εκτίμηση να κάνεις!!!Τι στόχους να βάλεις από δω και πέρα και ποια φερεγγυότητα διαθέτεις   για την υλοποίηση τους.. Ποιος μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά!!!!

Το κερασάκι ήρθε με το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας η Αυγή. Χωρίς να γίνεται κάποιος συνειρμός την Αυγή την έκλεισε μόνο η χούντα. Και έρχεται σαν CEO σε επιχείρηση του , κοιτάει τους ελλειμματικούς ισολογισμούς ,αποφαίνεται ότι δεν είναι συμφέρουσα η συνέχιση της και την κλείνει…Και η ιστορία της , η πολιτική παρέμβαση και διαπαιδαγώγηση τόσων χρόνων στον κόσμο της αριστεράς , οι εργαζόμενοι που με νύχια και με δόντια την κράτησαν τόσα χρόνια τα πετάμε στον καιάδα;;;Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει ότι δεν τον συνδέει τίποτα με την αριστερά!!!Φοβάμαι ήταν ένα καπρίτσιο ενός «κακομαθημένου παιδιού» , που βρήκε ένα κόμμα τραυματισμένο από την πανωλεθρία των εκλογών ,εκμεταλλεύτηκε την απογοήτευση των μελών , μπήκε από το πουθενά  και παρουσιάστηκε σαν σωτήρας!! Αυτός που δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο.

Αυτήν την αγωνία εκφράσαν με την επιστολή  τους και τα 87 στελέχη ζητώντας το αυτονόητο: την σύγκληση των οργάνων. Πρωτοφανές για κόμμα της αριστεράς να μην συνεδριάσει η ΚΕ για πάνω από 6 μήνες και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Και «ξεσηκώθηκαν» τα τρολ , οι χουλιγκάνοι , οι αυριανιστές να βρίζουν με τον ποιο χυδαίο τρόπο , προσφεύγοντας ακόμη και σε απειλές, δολοφονίες χαρακτήρων..

Απάντησε και ο αδελφός  αναφερόμενος και αυτός για «νοσταλγούς» των μαύρων ταμείων , αν και αργότερα κατέβασε την ανάρτηση!!Δεν ξέρω  αν …μίλησε ο Ταιλερ ,η Φαρλυ , η μαμά , και ποια είναι η …γνώμη τους , ή είναι απασχολημένοι με τον γάμο του Αυγούστου!!!Η απόσταση της γραφικότητας από την γελοιοποίηση  είναι απειροελάχιστη…

Τα σινιάλα της κατρακύλας ήδη είχαν ξεκινήσει από το τελευταίο συνέδριο  που μετατράπηκε σε αρένα χούλιγκαν, με τις αποδοκιμασίες και τα γιουχαίσματα όσων διαφωνούσαν με τον «σωτήρα»!!!Δεν έβλεπαν τότε τα στελέχη τον «λύκο» μπροστά και αυτοί συνέχιζαν να ψάχνουν τον «ντορό»;;Η αυτοπροβολή  , η επίδειξη του πλούτου του με τις βίλες να μπαίνουν σε τηλεοπτική θέα ,η απαξίωση των οργάνων , η προσπάθεια δημιουργίας δικού του κοινού με την δήθεν αδιαμεσολάβητη σχέση ,η άνευ αξίας εκλογές για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών με την παραδοξότητα να μην ανακοινώσουν τα αποτελέσματα και πολλά άλλα δεν σας προβλημάτισαν ; Δεν σας ενόχλησε ο βαρύς ήχος της «καμπάνας» – τον ακούσαμε εμείς στην επαρχία και εσείς στο κέντρο των αποφάσεων δεν αντιληφθήκατε τίποτα – , που σήμαινε ότι έπρεπε να ορθώσετε το ανάστημα για την σωτηρία και την αξιοπρέπεια της αριστεράς. Έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στο τελευταίο σκαλί της γελοιότητας ,περιοδεία με την Φάρλυ , τον Τάιλερ ακόμα και να τον ανεβάζει στην εξέδρα του Συντάγματος ,την αμφισβήτηση της ηθικότητας για να αντιδράσετε;;Δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη .Αυτός θέλει να γαντζωθεί στο κόμμα , να το μετατρέψει σε αρχηγικό στα αμερικάνικα πρότυπα , με όποιο κόστος και τίμημα.. Τα περί πρωθυπουργίας που κατά καιρούς εκστομίζει προφανώς είναι φαιδρότητες που και ο ίδιος δεν τα πιστεύει. .Δεν τον ανησυχεί ο καταποντισμός που έρχεται, – ήδη προβάλει επιχειρήματα για «αόρατους» εχθρούς ,»συνωμοσιολόγους» για να τον δικαιολογήσει!!  Πιο πολύ θέλει να ικανοποιήσει τον ναρκισσισμό του!

 Η προσπάθεια από δω και πέρα πρέπει να επικεντρωθεί στην μεγάλη βάση της αριστεράς που ίσως πίστεψε τις μεγαλοστομίες του ,την κολάκεψε με την δήθεν συμμετοχή της, να απεγκλωβιστεί από αυτήν την χίμαιρα και να συμμετάσχει στην προσπάθεια να χτιστεί το προοδευτικό μέτωπο που θα επεξεργαστεί την εναλλακτική πρόταση. Εδώ δεν χωράνε τα τρολ , οι αυριανιστές του διαδικτύου  που το μόνο που ξέρουν είναι να βρίζουν τους αντιπάλους.. Μην τρέφουμε αυταπάτες ότι τη σημερινή ηγεσία μπορεί να την κατατάξεις στις προοδευτικές δυνάμεις , όταν θεωρεί την Ζωή πιο κοντά της ,μην αναμοχλεύουμε ψευδαισθήσεις ότι μήπως στην πορεία πειστεί για την αναγκαιότητα της σύμπραξης. Να συνειδητοποιήσουμε – και όσο πιο νωρίς άλλο τόσο καλλίτερα – ότι  βρίσκεται απέναντι στην αριστερά , είτε λόγω προέλευσης του προέδρου της , της έλλειψης ενσυναίσθησης ,της ταξικής του θέσης – μην μας διαφεύγει η παλαιότερη στήριξη στον Μητσοτάκη – , την παντελή απουσία της πολιτικής του σκέψης και αντίληψης.