Με τη Ζωή για να δώσει ζωή στον Σύριζα;;

Του Τάκη Ψαρίδη

Πληθαίνουν οι φωνές στον Σύριζα που διαμαρτύρονται για την εξαγγελία της συνεργασίας με την Πλεύση Ελευθερίας(!). Μάλλον κατανοούν ότι ο «Στέφανος της Ελλάδας», εκτός των άλλων, είναι και επικίνδυνος.

Αντί να ανακόψει την καθοδική πορεία του Σύριζα όπως διατυμπάνιζε, έδιωξε άλλους 350 χιλ ψήφους και στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα (χωρίς να αφήσει να μιλήσει κανείς άλλος) είπε ότι εμένα επέλεξε η κοινωνία και ο Μητσοτάκης για αντίπαλο (sic), ότι εγώ μείωσα την διαφορά με την ΝΔ από το 23% στο 13% και όχι ο αγανακτισμένος λαός, εν ολίγοις δηλαδή, ξεκαθάρισε το Μεσσιανικό ότι «εγώ είμαι το φως και όστις θέλει οπίσω μου ελθείν». Αυτό προκύπτει ουσιαστικά από την άκρως αυτοαναφορική ομιλία του (όπως πάντα άλλωστε) και δεν είναι καινούργιο. Οι πάντες θυμούνται ότι μόλις εκλέχτηκε πρόεδρος δήλωσε επί λέξει ότι «ήρθε το φως»(!)

Ο «Στέφανος της Ελλάδας» λοιπόν, πρότεινε και συνεργασία με την Πλεύση Ελευθερίας. Άραγε αγνοεί ότι η Ζωή είναι ο μεγαλύτερος υβριστής του Τσίπρα, της κυβέρνησης του και της συμφωνίας των Πρεσπών για την οποία μάλιστα έχει αναφερθεί και σε «συναλλαγές» που ούτε ο Βελόπουλος δεν έχει τολμήσει να πει;; Όχι βέβαια. Απλώς μπορεί να συμμαχήσει και με τον διάβολο, όχι γιατί το απαιτεί η πολιτική, αλλά το «εγώ» του και το μίσος του στη Νέα Αριστερά και σε όποιον κρίνει και αμφισβητεί το μεγαλείο του.

Εξ αρχής φωνάζουμε ότι το ζήτημα με τον Κασσελάκη δεν είναι πολιτικό και ας έχει τεράστιες συνέπειες στην πολιτική ζωή και στην χώρα. Τον Κασσελάκη δεν τον ενδιαφέρει αυτή καθ αυτή η πολιτική, αλλά απλώς την χρησιμοποιεί ως μέσον για την επίδειξη και τον θαυμασμό του μεγαλείου του. Το αδιαμεσολάβητο ουάν μαν σόου του είναι η καλύτερη απόδειξη.

Όσο και αν λέει και μετά ξελέει γιατί τον «μαζεύουν», όσο και αν ζητά μέα κούλπα για την επίδειξη των σπιτιών του και του πλούτου του, (που τελικά αμφισβητείται και αυτός) αυτό που έχει μέσα του δεν κρύβεται. Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα..

Τι άλλο χρειάζεται λοιπόν για να καταλάβει κάθε νοήμoν ον ότι το άτομο αυτό πάνω απ’ όλα και στις πιο κρίσιμες στιγμές για τον τόπο και τις προοδευτικές δυνάμεις, βάζει το προβληματικό «εγώ» του και ότι αυτό όχι μόνο ήδη έχει αποτελειώσει την «κυβερνώσα αριστερά», αλλά και είναι επικίνδυνο για την χώρα;