Επίθεση στον Τσίπρα

Του Τάκη Ψαρίδη

Ο βούρκος δια στόματος Θανάση Οικονόμου, δεν είναι ατομικός και στιγμιαίος. Είναι συνέπεια της μετάλλαξης του κόμματος του Σύριζα σε κόμμα Κασσελάκη. Αυτή είναι η σημαία του και αυτή είναι η πηγή που βυσσοδομεί κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, ότι δήθεν τότε συναλλάχθηκε για να συγκαλυφθεί το πόθεν έσχες του κου Μητσοτάκη.

Είναι δε τόσο ανόητοι πολιτικά και τόσο ασυγκράτητο το μίσος τους στην Νέα Αριστερά, που βρήκαν τρεις μέρες πριν τις εκλογές για να επιτεθούν στον Τσίπρα και στην κυβέρνηση του. Ο Οικονόμου εκφράζει σαφώς το πνεύμα Κασσελάκη και υποστηρίχτηκε «λεβέντικα» και δημοσίως και από τον κο Πολάκη.

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι «πιστοί» του Κασσελάκη και βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση, είναι ότι ο μεγάλος εχθρός του είναι ο Τσίπρας, για τον απλούστατο λόγο ότι ένα άτομο που νιώθει το λιγότερο Μεσσίας, του είναι αδύνατον να ζει κάτω απ’ την σκιά κανενός και ιδίως του πρώην ηγέτη του. Γι’ αυτό και αποπειράθηκε με πρόσφατες δηλώσεις του να τον «συνταξιοδοτήσει» πολιτικά.

Η επίθεση αυτή αποτελεί και την καλύτερη απάντηση στο αφήγημα των κλεμμένων εδρών. Οι έδρες κατακτήθηκαν στη βάση του προγράμματος του Σύριζα. Όταν αυτό το κόμμα δεν υπάρχει πια αλλά μεταλλάχθηκε σε κόμμα Κασσελάκη, αυτός που έκλεψε τις έδρες του Σύριζα από την αριστερά είναι ο Κασσελάκης και αυτοί που τον στηρίζουν.

Αυτοί λοιπόν που «φόρτωσαν» στο κόμμα αυτό το πολιτικό «ψώνιο» με αποτέλεσμα τον ολοκληρωτικό εξευτελισμό της κυβερνώσας αριστεράς, οφείλουν, τουλάχιστον απέναντι στην Ιστορία τους, να διαχωρίσουν τώρα τη θέση τους. Αν το κάνουν κατόπιν εορτής θα είναι πολύ αργά και για δάκρυα και για τους ίδιους.