Ένας “γιατρός” που μισεί τον “ασθενή” του: πριν προλάβει να “σώσει” το κόμμα και την χώρα ο “Στέφανος της Ελλάδας”, κάποιος πρέπει να μας σώσει από τον Κασσελάκη

Του Νίκου Λακόπουλου

Η απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής χωρίς να συζητηθεί στα όργανα του κόμματος ανακοινώθηκε μαζί με το “μανιφέστο” Κασσελάκη για το “μαύρο χρήμα” , τον “δικό του” ΣΥΡΙΖΑ και την σαφή δήλωση πως δεν υπάρχουν “τοτέμ” -σαν τον Αλέξη Τσίπρα.

Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και στελέχη βγαίνουν στα παράθυρα, βουλευτές ζητάνε να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ενώ πρόσφατα “συνεδρίασε”, αλλά έκανε ομιλία μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης -που έπρεπε να φύγει αμέσως γιατί είχε τηλεοπτική συνέντευξη.

Διόλου τυχαίο όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο αρχηγός βρίσκεται ακόμα στις ΗΠΑ όπως όταν άφησε την Πολιτική Γραμματεία να συνεδριάζει για να πάει να πάρει τα χειμερινά του ρούχα ή όταν εμφανίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή ξεκάλτσωτος για να πει πως το κόμμα είναι άρρωστο και θα το θεραπεύσει.

«Το κόμμα μας θα γίνει κυβέρνηση, δεν έχω καμία αμφιβολία» είχε πει τότε. «Οκτώ χρόνια μετά, το κόμμα φαίνεται τώρα να βρίσκεται στα τελευταία του” θα γράψει το Politico. Η απρόβλεπτη εκλογή του πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξοργίσει μεγάλο τμήμα του κομματικού πυρήνα, που τον θεωρεί εκτός επαφής με την Ελλάδα και την Αριστερά της».

«Η άνοδός του, δίκην μετεωρίτη, από την αφάνεια, η έλλειψη πολιτικής ατζέντας, η κουβέντα των ΜΜΕ γύρω από τον Αμερικανό νοσοκόμο σύζυγό του, οι βέρες Cartier του ζευγαριού και οι επισκέψεις του Κασσελάκη στο γυμναστήριο έχουν ενοχλήσει τους επικριτές του μέσα στο κόμμα».

Ο “Στέφανος της Ελλάδας”

Να θυμίσουμε πως ο ‘”Στέφανος της Ελλάδας» -όπως θέλει να λέγεται- αφού άλλαξε την διεύθυνση του σταθμού στο Κόκκινο 105,5 πήρε ο ίδιος τηλέφωνο για να δώσει συνέντευξη σαν αφεντικό αποφάσισε να πάρει ο ίδιος μια εκπομπή που θα λέγεται “Η ώρα του Προέδρου”.

«Βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις είχε πει στην Κεντρική Επιτροπή όταν επιτέθηκε στην “πέμπτη φάλαγγα” και παρέπεμψε για διαγραφή τέσσερις με στυλ Ανδρέα Παπανδρέου, ανάμεσα στους οποίους ο Δημήτρης Βίτσας που πριν του τηλεφώνησε για να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή.

“Ελάτε να δουλέψετε -θέλω λύση τώρα» είπε με το βλέμμα του να γυαλίζει, θυμωμένος με τους υφισταμένους του σαν διευθυντή εταιρείας, παρά σαν πρόεδρος, έστω αρχηγός αριστερού κόμματος. Ήταν η στιγμή που κατηγορούσε τα στελέχη του κόμματος ότι δεν έχουν…. επαγγελματισμό -και ταυτόχρονα να έλεγε ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα.

Μπορεί να είναι όλα αυτά δείγματα σχιζοφρένειας με στοιχεία μεγαλομανίας ενός Μεσσία που προεξοφλεί ότι θα γίνει Πρωθυπουργός -αν και το κόμμα του πνέει τα λοίσθια καθώς πολλοί μετράνε πόσες φορές λέει την ημέρα τη λέξη «εγώ».

Από τις διαγραφές στις… απολύσεις

«Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου» είχε πει με ναρκισσισμό αντιμετωπίζοντας το κόμμα είναι μια ομάδα εργασίας για να βοηθήσει την αποστολή του να γίνει πρωθυπουργός. Τώρα κατηγόρησε άλλα στελέχη -που τον είχαν αποδεχθεί ή στηρίξει για αργομισθία φέρνοντας μια νέα πρακτική στο κόμμα: ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κάνει πλέον διαγραφές, αλλά… απολύσεις.

Προφανώς όταν λέει πως όταν λέει πως “παρέλαβα οικονομικό και οργανωτικό χάος” ή καλεί ορκωτές λογιστές να ελέγξουν το κόμμα του μιλά σανμ διευθύνων σύμβουλος που προεξοφλεί πως «κάποιες καριέρες θα τελειώσουν και άλλες θ’ αρχίσουν».

Ήδη η πρόταση να μην υπάρχει τρίτη θητεία έχει σαν στόχο πολλούς βουλευτές και ανάμεσά τους τον Αλέξη Τσίπρα, την Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και τον Νίκο Παππά ή τον Σωκράτη Φάμελλο. Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει τον “δικό του ΣΥΡΙΖΑ” με δικούς τους ανθρώπους στο λογιστήριο, τα κομματικά γραφεία και φυσικά “δικούς του” βουλευτές.

Ένας “γιατρός” που μισεί τον ασθενή του

“Η τελευταία παρέμβαση του σ. Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι , για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη ,αντί για μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε” αναφέρουν σε κείμενό τους οι Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας -που παραιτούνται από τα όργανα.

Ο Γιώργος Τσίπρας, ο πρώην διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτής του Κασσελάκη απαντώντας στα όσα είπε η εκπρόσωπος Τύπου για τη μισθοδοσία του και τη συμφωνία των δύο πλευρών να συνεχιστεί και μετά την αποχώρησή του από τη θέση του, είπε πως «όχι απλά τους τα επιστρέφω, αλλά τους φτύνω στα μούτρα».

Λίγο πριν σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε πως το ήθος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» της Κουμουνδούρου του προκαλεί το λιγότερο αηδία. Κι ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε πως θάναι ΣΥΡΙΖΑ και μετά τον Κασσελάκη.

Η απόγνωση μετά την ήττα οδήγησε το 56% των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές να ψηφίσει έναν άγνωστο ουρανοκατέβατο νεαρό για πρόεδρο ενός κόμματος της Αριστεράς με την εντολή να το αλλάξει, αλλά όχι να το διαλύσει.

Τα τελευταία γεγονότα -που μπορεί να αφορούν την λογοτεχνία και όχι την πραγματική ζωή- δείχνουν πως ο “θεράπων ιατρός” ενός “άρρωστου” κόμματος δεν θέλει να θεραπεύσει, αλλά να θανατώσει τον ασθενή του.

Ο “Στέφανος της Ελλάδας” δεν είναι μόνο άσχετος με την Αριστερά -καθώς βλέπει τον Πλουμπίδη να κρατά την Αυγή και νομίζει πως είναι ο Μπελογιάννης -τον οποίο επίσης δεν γνωρίζει. Ο Στέφανος Κασσελάκης που έγραφε άρθρα για να υποστηρίξει τον Μητσοτάκη με εμφανή αντικομμουνισμό δεν μισεί μόνο την “καμαρίλα” και την κομματική γραφειοκρατία, αλλά την Αριστερά.

Και πριν προλάβει να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο “Στέφανος”, κάποιος πρέπει να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη.